Sinterklaas komt weer naar Druten!

Optocht Sinterklaas

Afgelopen week stond er een artikel in de Gelderlander met daarin een verbaasde Jochem van Gelder dat Druten dit jaar wederom geen Sinterklaas heeft. Het oude sinterklaas comité is eerder gestopt en tot op heden heeft niemand dit opgepakt.

Door dit artikel zijn gemeenteraadsleden Kees Arts, Linda Meeuwsen en Ramon Postulart met elkaar gaan schakelen om te kijken of er toch iets mogelijk is. Hetzelfde gebeurde bij carnavalsvereniging de Blauwe Bokken en ook centrum Manager Miranda Rosmalen was
bezig met een aantal activiteiten. Zij bundelen nu hun krachten. Er is met de burgemeester geschakeld of een vergunning überhaupt nog haalbaar was. Na de beves6ging hiervan, is er in 24 uur een hoop in gang gezet. Locatie is gereserveerd, vergunning wordt aangevraagd, er is geschakeld met de Blauwe Bokken, oude sinterklaas commissie stelt de piet pakken beschikbaar, eerste sponsoren hebben zich aangemeld en er is een website. De blauwe bokken gaan zich bekommeren over de veiligheid tijdens de intocht, zoals we dit ook gewend zijn tijdens de carnaval en Pax Christi Gala en zij leveren de Pieten en Sint. “Het moet een mooi feest worden voor alle kinderen in Druten en er lopen allerlei Pieten rond. We blijven weg uit Pieten discussie”, aldus Ramon Postulart.

“We hopen met dit initiatief te laten zien dat het goed te organiseren is en dat er volgend jaar een aantal personen opstaan die Sinterklaas in Druten voor de komende jaren gaan borgen. Het is ook geweldig om te zien dat het oude comité materialen en draaiboeken beschikbaar stelt.”
Er wordt een tikkie opgezet. We vragen iedereen om dit zoveel mogelijk te delen en te steunen. Meer info hierover en het programma staat op www.sintdruten.nl

Wanneer?

De intocht van Sinterklaas is op 19 november om 14.30u in het centrum ter hoogte van de Kiosk van Druten. Het feest zal daarna in de Bogerd voorgezet worden tot 17:00u.

Winactie

Ook is er een winactie; kleur deze onderstaande tekening in en post het (met hulp van een ouder) op Instagram of Facebook met de hashtag #sintdruten en www.sintdruten.nl. De winnaar zal op 19 november door Sinterklaas bekend worden gemaakt.

Kleurplaat Sint

Sinterklaas druten